EEQF – ENJOY EUROPEAN QUALITY FOOD

LOKALIZACJA: Restauracja Port Royal zlokalizowana w centrum Warszawy w Food Hall Hala Koszyki

GODZINA 18:00

Spodziewanych jest od 25 do 35 gości, wyselekcjonowanych spośród dziennikarzy, blogerów, influencerów, ekspertów gastronomicznych i certyfikowanych przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłowa w Polsce właścicieli sklepów dla smakoszy.

Cel: Prezentacja europejskiego programu (EEQF), promocja PDO, PGI itp. oraz prezentacja 6 konsorcjów uczestniczących w projekcie. Cel wydarzenia, stworzenie publikacji PR na temat projektu.

Idea wydarzenia: Podczas trzeciego już  wydarzenie w Polsce, po zaprezentowaniu pochodzenia, unikalnych cech i wyjątkowej jakości 6 produktów, zamysłem jest wykorzystanie ich w kuchni Fusion z połączeniami stworzonymi przez polskiego szefa kuchni i eksperta kulinarnego w renomowanej modnej warszawskiej restauracji.

Przygotowanie 3-daniowej kolacji + deser

EVENT: Kolacja i prezentacja 6 produktów z  w połączeniach kuchni Fusion  stworzonych przez Grzegora Łapanowskiego.

O Grzegorzu Łapanowskim: Szef kuchni, przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i były prezes Fundacji „Szkoła na widelcu”, inicjator „Gastro Garden” i organizator „Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego”. Autor licznych książek kulinarnych, gwiazda wielu programów telewizyjnych i radiowych. Juror i prezenter polskiej edycji programu Top Chef.

Grzegorz Łapanowski od kilku lat jest w Polsce promotorem europejskich certyfikatów D.O.P. , I.G.T. i S.T.G..

Zawsze zaangażowany w projekty edukacji żywieniowej, współpracował ze Slow Food Polska i Banco Alimentare Polska, czyli takim polskim Jamie Oliverem 😊

PRELEGNECI:

– Grzegor Łapanowski, szef kuchni, dziennikarz kulinarny.

– Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce odpowiedzialny za sektor gastronomiczny.

– Przedstawiciele Konsorcjów

Program imprezy

18:00 – Powitanie gości z Aperitifem

18:30 Start z Video EEQF – prezentacja projektu – certyfikaty DOP, DOC itp – oraz przedstawienie 6 konsorcjów. (Prowadzący Emiliano Castagna)

18:45 Rozpoczęcie kolacji

– Każde danie poświęcone będzie jednemu produktowi, a podczas podawania Grzegorz Łapanowski i Emiliano Castagna zaprezentują sam produkt oraz jego połączenie z winem, przy wsparciu prezentacji multimedialnej.

– Więcej szczegółów na temat kolacji będzie dostępnych wkrótce

23:00 Pozdrowienia i pożegnania

Wydarzenie zostało zakończone.

Data

28 lut 2023
Zakończone!

Czas

6:00 pm - 11:00 pm

Lokalizacja

Hala Koszyki
Koszykowa 63, 00-667 Warszawa
Kategoria

Organizator

CCIIP - Anna Monika Stępień
Telefon
+48536444829
Email
annamonika.stepien@cciip.pl