BARBAGIA SERCE SARDYNII – Projekt promujący region Barbagia

Home » Aktualności » BARBAGIA SERCE SARDYNII – Projekt promujący region Barbagia

BARBAGIA SERCE SARDYNII – Projekt promujący region Barbagia

20 lipca, 2020

Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce (CCIIP) ma zaszczyt przedstawić projekt promujący Barbagię, górzysty obszar w samym sercu Sardynii, poprzez zaprezentowanie produktów kulinarnych, którymi się szczyci.

Od 23 lipca do 6 sierpnia będziecie mogli poznać Barbagię poprzez projekt  #barbagiasercesardynii

Barbagia to rozległy obszar górski o bogatej historii i tradycji, znajdujący się na skraju masywu Gennargentu.

Po raz pierwszy sardyńskie miejscowości Belvi’, Ollolai i Seulo, przy wsparciu CCIIP, postanowiły wypromować w Polsce najbardziej cenione produkty enogastronomiczne z Barbagii.

Bądźcie gotowi na niesamowitą  przygodę degustacyjną tradycyjnych produktów, z  wyżej wspomnianych trzech miejscowości, niebawem dostępnych do nabycia w punktach sprzedaży oraz wybranych restauracjach na terenie Warszawy i Krakowa.

Dziękujemy wszystkim partnerom projektu za przyczynienie się do promowania Barbagii w Polsce:

Dowiedzcie się gdzie i kiedy można zasmakować produktów z Barbagii w Warszawie i Krakowie:

WARSZAWA

  • ACETO BALSAMICO – od 23 lipca
  • BOUCHERIE DE VARSOVIE – od 23 lipca
  • TASTE STORE – od 30 lipca
  • HERITAGE (Kabaty) – od 30 lipca
  • TUTTO BENE – od 6 sierpnia

KRAKÓW

  • PORTOBELLO – od 24 lipca
  • SANT’ANTIOCO – od 31 lipca

W dniu 6 sierpnia na terenie AKW odbędzie się również wieczór degustacyjny produktów tradycyjnych. Liczba miejsc jest ograniczona, więc prosimy o dokonanie wcześniejszej rezerwacji.

Dokonajcie rezerwacji lub dowiedzcie się więcej, klikając tutaj.

Firmy oraz produkty projektu Barbagia Serce Sardynii:

Azienda Profumi e Sapori di Montagna Srl – https://www.salumificiodibelvi.com/contattaci.php

  • PROSCIUTTO DI BELVI’
  • SALSICCIA AFFUMICATA DI BELVI’
  • SALSICCIA NORMALE DI BELVI’
  • GUANCIALE DI BELVI’

Dolciaria Arangino – https://www.facebook.com/Dolciaria-Arangino-442255589266971/

  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’
  • DOLCI PABASSINU DI BELVI’
  • DOLCI FRUTTI DI BOSCO DI BELVI’

Dolciaria Sabores Antigos – https://www.saboresantigos.eu/index.php

  • DOLCI CASCHETTES DI BELVI’
  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’

Azienda agricolo Massimo Sechi –  https://www.facebook.com/pages/category/Agriculture/Azienda-agricola-di-Massimo-Sechi-101328861597512/

  • FORMAGGIO SEMISTAGIONATO DI CAPRA DI SEULO
  • FORMAGGIO FRESCO DI CAPRA DI SEULO

Panificio dolcificio Stefano Secci di Seulo – https://www.facebook.com/Pistoccus-e-nuxi-di-Secci-Seulo-781137908652712/

  • DOLCI TIPICI DI SEULO

Azienda agricolo Giorgio Secci

  • MIELE DI CORBEZZOLO DI SEULO
  • MIELE DI CASTAGNO DI SEULO
  • MIELE DI TIMO DI SEULO

La Genuina Srl – http://www.lagenuinaonline.it/

  • SALAMINO DI PECORA DI OLLOLAI
  • PROSCIUTTO DI PECORA DI OLLOLAI
  • SALAMINO DI BOVINO SARDO

Panifico Soru Ovodda –  https://www.panecarasausoru.it/

  • PANE CARASAU GUTTIAU DI OVODDA

Ladu Ollolai

  • FORMAGGIO FIORE SARDO DI OLLOLAI

Dołącz do największej włoskiej społeczności przedsiębiorców w Polsce

Jesteś przedsiębiorcą i chcesz przyczynić się do rozwoju relacji biznesowej między Włochami a Polską? Lubisz Włochy i chcesz odkryć miejsce, które pozwoli Ci w pełni poczuć włoską atmosferę w Polsce? Nasze członkostwo jest dla Ciebie.

Elisabetta Caprino
Managing Director