Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce (CCIIP) ma zaszczyt przedstawić projekt promujący Barbagię, górzysty obszar w samym sercu Sardynii, poprzez zaprezentowanie produktów kulinarnych, którymi się szczyci.
Od 23 lipca do 6 sierpnia będziecie mogli poznać Barbagię poprzez projekt #barbagiasercesardynii
Barbagia to rozległy obszar górski o bogatej historii i tradycji, znajdujący się na skraju masywu Gennargentu.
Po raz pierwszy sardyńskie miejscowości Belvi’, Ollolai i Seulo, przy wsparciu CCIIP, postanowiły wypromować w Polsce najbardziej cenione produkty enogastronomiczne z Barbagii.
Bądźcie gotowi na niesamowitą przygodę degustacyjną tradycyjnych produktów, z wyżej wspomnianych trzech miejscowości, niebawem dostępnych do nabycia w punktach sprzedaży oraz wybranych restauracjach na terenie Warszawy i Krakowa.
Dziękujemy wszystkim partnerom projektu za przyczynienie się do promowania Barbagii w Polsce:
- Akademia Kulinarna Whirlpool
- Boucherie de Varsovie
- Taste Store
- Tutto Bene
- Heritage
- Aceto Balsamico
- Santantioco
- Portobello
Dowiedzcie się gdzie i kiedy można zasmakować produktów z Barbagii w Warszawie i Krakowie:
WARSZAWA
- ACETO BALSAMICO – od 23 lipca
- BOUCHERIE DE VARSOVIE – od 23 lipca
- TASTE STORE – od 30 lipca
- HERITAGE (Kabaty) – od 30 lipca
- TUTTO BENE – od 6 sierpnia
KRAKÓW
- PORTOBELLO – od 24 lipca
- SANT’ANTIOCO – od 31 lipca
W dniu 6 sierpnia na terenie AKW odbędzie się również wieczór degustacyjny produktów tradycyjnych. Liczba miejsc jest ograniczona, więc prosimy o dokonanie wcześniejszej rezerwacji.
Dokonajcie rezerwacji lub dowiedzcie się więcej, klikając tutaj.
Firmy oraz produkty projektu Barbagia Serce Sardynii:
Azienda Profumi e Sapori di Montagna Srl – https://www.salumificiodibelvi.com/contattaci.php
- PROSCIUTTO DI BELVI’
- SALSICCIA AFFUMICATA DI BELVI’
- SALSICCIA NORMALE DI BELVI’
- GUANCIALE DI BELVI’
Dolciaria Arangino – https://www.facebook.com/Dolciaria-Arangino-442255589266971/
- DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’
- DOLCI PABASSINU DI BELVI’
- DOLCI FRUTTI DI BOSCO DI BELVI’
Dolciaria Sabores Antigos – https://www.saboresantigos.eu/index.php
- DOLCI CASCHETTES DI BELVI’
- DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’
Azienda agricolo Massimo Sechi – https://www.facebook.com/pages/category/Agriculture/Azienda-agricola-di-Massimo-Sechi-101328861597512/
- FORMAGGIO SEMISTAGIONATO DI CAPRA DI SEULO
- FORMAGGIO FRESCO DI CAPRA DI SEULO
Panificio dolcificio Stefano Secci di Seulo – https://www.facebook.com/Pistoccus-e-nuxi-di-Secci-Seulo-781137908652712/
- DOLCI TIPICI DI SEULO
Azienda agricolo Giorgio Secci
- MIELE DI CORBEZZOLO DI SEULO
- MIELE DI CASTAGNO DI SEULO
- MIELE DI TIMO DI SEULO
La Genuina Srl – http://www.lagenuinaonline.it/
- SALAMINO DI PECORA DI OLLOLAI
- PROSCIUTTO DI PECORA DI OLLOLAI
- SALAMINO DI BOVINO SARDO
Panifico Soru Ovodda – https://www.panecarasausoru.it/
- PANE CARASAU GUTTIAU DI OVODDA
Ladu Ollolai
- FORMAGGIO FIORE SARDO DI OLLOLAI