LOKALIZACJA: Restauracja Port Royal zlokalizowana w centrum Warszawy w Food Hall Hala Koszyki
GODZINA 18:00
Spodziewanych jest od 25 do 35 gości, wyselekcjonowanych spośród dziennikarzy, blogerów, influencerów, ekspertów gastronomicznych i certyfikowanych przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłowa w Polsce właścicieli sklepów dla smakoszy.
Cel: Prezentacja europejskiego programu (EEQF), promocja PDO, PGI itp. oraz prezentacja 6 konsorcjów uczestniczących w projekcie. Cel wydarzenia, stworzenie publikacji PR na temat projektu.
Idea wydarzenia: Podczas trzeciego już wydarzenie w Polsce, po zaprezentowaniu pochodzenia, unikalnych cech i wyjątkowej jakości 6 produktów, zamysłem jest wykorzystanie ich w kuchni Fusion z połączeniami stworzonymi przez polskiego szefa kuchni i eksperta kulinarnego w renomowanej modnej warszawskiej restauracji.
Przygotowanie 3-daniowej kolacji + deser
EVENT: Kolacja i prezentacja 6 produktów z w połączeniach kuchni Fusion stworzonych przez Grzegora Łapanowskiego.
O Grzegorzu Łapanowskim: Szef kuchni, przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i były prezes Fundacji „Szkoła na widelcu”, inicjator „Gastro Garden” i organizator „Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego”. Autor licznych książek kulinarnych, gwiazda wielu programów telewizyjnych i radiowych. Juror i prezenter polskiej edycji programu Top Chef.
Grzegorz Łapanowski od kilku lat jest w Polsce promotorem europejskich certyfikatów D.O.P. , I.G.T. i S.T.G..
Zawsze zaangażowany w projekty edukacji żywieniowej, współpracował ze Slow Food Polska i Banco Alimentare Polska, czyli takim polskim Jamie Oliverem 😊
PRELEGNECI:
– Grzegor Łapanowski, szef kuchni, dziennikarz kulinarny.
– Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce odpowiedzialny za sektor gastronomiczny.
– Przedstawiciele Konsorcjów
Program imprezy
18:00 – Powitanie gości z Aperitifem
18:30 Start z Video EEQF – prezentacja projektu – certyfikaty DOP, DOC itp – oraz przedstawienie 6 konsorcjów. (Prowadzący Emiliano Castagna)
18:45 Rozpoczęcie kolacji
– Każde danie poświęcone będzie jednemu produktowi, a podczas podawania Grzegorz Łapanowski i Emiliano Castagna zaprezentują sam produkt oraz jego połączenie z winem, przy wsparciu prezentacji multimedialnej.
– Więcej szczegółów na temat kolacji będzie dostępnych wkrótce
23:00 Pozdrowienia i pożegnania