W czwartek 15 września 2022 roku w Hotelu Warszawa odbyło się ostatnie wydarzenie z serii seminariów promujących projekt The Authentic Italian Table.
Podczas seminariów uczestnicy mogli zobaczyć, pozna i smakować Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo di Parma z różnych okresów dojrzewania, a na koniec dotknąć i posmakować jednego z najpopularniejszych produktów ostatnich lat – trufli.
Szczególne podziękowania kierujemy do wszystkich osób, które zdecydowały się poświęcić czasu na pogłębienie swojej wiedzy na temat typowych cech włoskich produktów, ich miejsc pochodzenia oraz aspektów żywieniowych i zasad certyfikacji ChNP, ChOG i GTS.
Dziękujemy również wszystkim naszym partnerom, którzy wsparli projekt: Ambasadzie Włoch w Warszawie, Włoskiej Agencji Handlu, Regionowi Emilia Romagna, firmom North Coast, Nekera, Parma Ham Consortium, Parmigiano Reggiano Consortium, Lambrusco DOC Protection Consortium, Water Panna (Nestlé Polska), Le Barbatelle, S.Pellegrino (Nestlé Polska), Toscobosco, Kukbuk, Hotel Warszawa, Newseria, Winicjatywa i Società Dante Alighieri Warszawa.









