WŁOSKA DOSKONAŁOŚĆ W GASTRONOMII MIĘDZY EDUKACJĄ A OCHRONĄ PRZED ZJAWISKIEM ITALIAN SOUNDING

Home » Aktualności » WŁOSKA DOSKONAŁOŚĆ W GASTRONOMII MIĘDZY EDUKACJĄ A OCHRONĄ PRZED ZJAWISKIEM ITALIAN SOUNDING

WŁOSKA DOSKONAŁOŚĆ W GASTRONOMII MIĘDZY EDUKACJĄ A OCHRONĄ PRZED ZJAWISKIEM ITALIAN SOUNDING

27 września, 2022

• Kluczowa rola organizacji takich jak Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce w edukacji i ochronie przed tzw. zjawiskiem “Italian Sounding”;

• Certyfikaty DOP, IGT i STG jako element ochrony konsumenta;

• Wiodąca pozycja włoskich win i jej stały wzrost na polskim rynku.

Te i wiele innych tematów było poruszanych wspólnie z Elisabettą Caprino (Dyrektor Generalną CCIIP), Dariuszem Barańskim (Szefem kuchni Hotelu Warszawa 5*) i Wojciechem Bońkowskim (Współzałożycielem magazynu Ferment) przy okazji finałowego wydarzenia cyklu seminariów promujących projekt The Authentic Italian Table.

Więcej informacji na temat projektów i działań proponowanych przez #CCIIP można znaleźć na stronie: https://cciip.pl/pl/strona-glowna/

Dołącz do największej włoskiej społeczności przedsiębiorców w Polsce

Jesteś przedsiębiorcą i chcesz przyczynić się do rozwoju relacji biznesowej między Włochami a Polską? Lubisz Włochy i chcesz odkryć miejsce, które pozwoli Ci w pełni poczuć włoską atmosferę w Polsce? Nasze członkostwo jest dla Ciebie.

Elisabetta Caprino
Managing Director