SERY, WĘDLINY I TRUFLE MADE IN ITALY PODBIJAJĄ GUSTA POLAKÓW

Home » Aktualności » SERY, WĘDLINY I TRUFLE MADE IN ITALY PODBIJAJĄ GUSTA POLAKÓW

SERY, WĘDLINY I TRUFLE MADE IN ITALY PODBIJAJĄ GUSTA POLAKÓW

28 września, 2022

• Coraz częstsza obecność dań i produktów włoskich w menu oferowanym przez sektor gastronomiczny w Polsce;

• Nieustanne poszukiwanie przez polskich konsumentów produktów Made in Italy;

• Rosnąca edukacja gastronomiczna i umiejętność rozpoznawania przez polskich konsumentów oryginalnych, wysokiej jakościowych produktów włsokich.

Te i wiele innych tematów podejmowali wspólnie z Julitą Strzałkowską (autorką bloga Wrząca kuchnia), Jerzym Sobieniakiem (restauratorem, kucharzem) i Anną Kosterną-Kaczmarek (autorką bloga Czosnek w Pomidorach i specjalistką od marketingu w firmie Le Barbatelle), z okazji finału cyklu seminariów promujących projekt The Authentic Italian Table (https://cciip.pl/pl/the-authentic-italian-table-czwartek-15-wrzesnia-2022/).

Dołącz do największej włoskiej społeczności przedsiębiorców w Polsce

Jesteś przedsiębiorcą i chcesz przyczynić się do rozwoju relacji biznesowej między Włochami a Polską? Lubisz Włochy i chcesz odkryć miejsce, które pozwoli Ci w pełni poczuć włoską atmosferę w Polsce? Nasze członkostwo jest dla Ciebie.

Elisabetta Caprino
Managing Director